Industri og Erhverv

Import af mad og vin

Når vi er ude at spise, tænker vi for det meste ikke over, hvor vores mad kommer fra. Vi går bare ud fra, at den er dyrket eller opdrættet lokalt. Men i virkeligheden er meget af den mad, vi spiser, importeret fra andre lande. Det gælder f.eks. frugt og grøntsager, kød og mejeriprodukter og endda nogle forarbejdede fødevarer.

USA er en af de største importører af fødevarer i verden. I 2012 importerede vi fødevarer for 112 mia. dollars. Det svarer til ca. 15 % af alle de fødevarer, der forbruges i USA.

En stor del af vores fødevarer importeres fra Canada, Mexico og Kina. Men vi får også fødevarer fra andre lande, såsom Brasilien, Italien og Chile.

Når det gælder vin, er USA den største importør i verden. Vi importerede vin for 30 mia. dollars i 2012. Det svarer til ca. 40 % af al den vin, der forbruges i USA.

Størstedelen af vores importerede vin kommer fra Frankrig, Italien og Spanien. Men vi får også vin fra andre lande, f.eks. Chile, Argentina og Australien.

Så næste gang du er ude at spise, så tag et øjeblik til at tænke over, hvor din mad eller drikkevarer kommer fra. Det er sandsynligt, at den har rejst længere end du tror.

You may also like

Comments are closed.