Uncategorized

Man kan virkelig hygge sig i en køjeseng

Der er nok mange søskende, som der har haft en køjeseng, for det gjorde, at der kunne være mere plads i værelset til at lege, og man kunne have Garderobeskabe med tøj i samt mere, som der ellers ikke ville have været, hvis hvert barn skulle have sin egen seng.
Nogle gange har man måske boet fire i samme værelse, hvorfor man havde to køjesenge.
Men køjesengen er en god mulighed for at udnytte pladsen, og man kan som regel få nogle billige køjesenge, som der også er nemme at konstruere, og så kan de holde til lidt at hvert – selvom de ikke skal bruges som klatrestativ.
Køjesengen giver hvert enkelt barn en fornemmelse af, at man stadig har sin egen seng og dermed sit private område, som man ikke skal dele med andre.
Måske foretrækker man enten over- eller underkøjen, men nogle gange kan man også bytte med tiden.
Det er næppe en seng for et ægte- eller kærestepar, men det kan ikke udelukkes, at der findes undtagelser, men ellers er det mest for børn.

I køjesenge kan man få tiden til at gå

Men som barn kender man nok også det med, at man bliver bedt om at gå i seng og være stille, og det er lige så meget fordi, ens forældre gerne vil have lidt ro om aftenen.
Men man er ikke træt, og man vil gerne være lidt rebelsk, og så har man en formodning om, at de sjove ting sker nu om aftenen.
Men man har ikke mulighed for at forlade værelset uden at blive opdaget, og for de ældre generationer havde man heller ikke elektroniske virkemidler på værelset at hygge sig med.
Så der var ikke andet for, end at man kunne snakke sammen og udforske, hvor fantasien tog en hen.
Man havde lyset slukket og fortalte hinanden historier, eller man drømte om, hvor man kunne rejse hen, når man blev ældre, eller hvad man ville blive til, når man blev stor.
Man tog den slags aftener og nætter for givet dengang, men nu kan man godt savne dem.

You may also like

Comments are closed.